Chcete být spokojenější?

Chcete být v práci šťastnější? Možnost tu je. Stačí změnit způsoby chování vůči druhým lidem. V následujícím textu vám ukážeme 10 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svoji spokojenost v práci a současně se cítit šťastnější.
Jeden z klíčových poznatků:
Je pro nás lehčí vidět špatné návyky našich kolegů, mnohem déle nám však trvá proniknout k těm svým. Nyní máte možnost si své návyky uvědomit a udělat několik kroků pro jejich změnu.
Krok první - Obviňování
Převezměte odpovědnost pokud se něco nepodaří. Nehledejte výmluvy a neobviňujte druhé. Převzetí odpovědnosti má posilující charakter.
Příklad
Na schůzce s vedoucími zaměstnanci firmy a zástupci odboru se prezentovaly výsledky a plán pro následující období. V části pro dotazy se vedoucí odborů zeptal, proč byly chybně vyhodnoceny prémie zaměstnanců a kdo za to může. Ekonomický ředitel se postavil a začal vyprávět: „Víte, chyba se stala při výpočtu. Ony podklady nebyly úplně přesné již výroby a tak …“. A tak dále. Spousta řečí, které nikam nevedly. Mezi lidmi začalo šuškání. Do toho se postavil personální ředitel a povídá: „Omlouvám se za chybu, která nastala. Prověříme, kde k ní došlo a ujišťuji všechny, že nikdo o své prémie nepřijde. Na další schůzce vás budu informovat.“. Na to reagoval vedoucí odborů s poděkováním a komentářem, že si cení přímosti a také toho, že se někdo lidem za chybu omluvil. Převzetí odpovědnosti a nabídka řešení je něco, co lidé ocení.

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.