Zpravodaj 4/2015

Co je opakem kritiky?

Přestože je léto, čas dovolených, což nám dokazují naplno i současné teploty, rozhodli jsme se pro vás připravit malou soutěž. V čem spočívá? V zamyšlení se nad tím, co je opakem kritiky.

Co je to vlastně opak?

Opak neboli antonymum, též opozitum označuje slovo opačného či protikladného významu. Přitom platí, že jedno slovo může mít více protikladů s různými významy. Antonyma vznikají v každém jazyce přirozeně z důvodu vyjádřit významový protiklad k některému výrazu.

Protiklady se různě dělí. Například na polární velký x malý, komplementární přítomný x nepřítomný, reverzní vejít x vyjít, konverzní rodič x dítě či kontextová jablko x hruška.

Tolik definice, abychom byli přesní.

Na vás nyní je pokusit se jednoduše vyjádřit, co je dle vás opakem kritiky. Věříme, že i vám patrně naskočí, stejně jako všem, komu jsme tuto otázku položili, že opakem je pochvala. Co když tomu tak, ale není?

Vaše odpovědi zasílejte do 30. 8. 2015 na info@braintools.cz . V odpovědi svůj názor stručně vysvětlete. Pro tři nejzajímavější odpovědi máme připravenu odměnu v podobě knihy z nakladatelství Portál.

V září provedeme vyhodnocení a také zveřejníme k čemu jsme na základě naší praxe došli my.

Přejeme příjemné a sluncem prohřáté léto.

Za tým BrainTools Heřman Čadil

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.