Soutěž na Facebooku

Na Facebooku jsme pro vás připravili mini soutěž zaměřenou na téma měsíce, kterým je řeč těla. Úkolem bylo identifikovat emoce, které se zrcadlí ve tváři jednoho z účastníků soutěže Československo má talent. Kromě skutečných talentů máme během soutěže jedinečnou možnost pozorovat pestrou škálu emocí, a to nejen ve tvářích soutěžících, ale také poroty, rodinných příslušníků a diváků.

Jako nápovědu pro identifikaci emocí jste mohli využít nový nástroj ze sekce Komunikační dovednosti, Základní emoce v lidské tváři.

POJĎME SE NYNÍ PODÍVAT NA EMOCE VE TVÁŘI

JAKÉ JSOU SPRÁVNÉ ODPOVĚDI?

  • A - údiv, překvapení
  • B - despekt, opovržení

Jak poznáme překvapení? Zvednuté obočí, rozšířené oči a pootevřená ústa. Pro tuto emoci je typické, že se na tváři objeví jen na sekundu a zmizí. A co je typické pro despekt? Lehce zvednutý jeden koutek a na sevřených rtech.

Důležité jsou situace, kdy se tyto emoce objevily.

Despekt jste mohli pozorovat v okamžiku, kdy porotce Jaro Slávik, pronesl po vystoupení směrem k Lucii Bílé "To bys musela legálne servírovat narkotika, aby se na to lidé dokázali dlouhodobě dívat." V návaznosti na tento okamžik jsme mohli vidět na zlomek sekundy despekt.

Překvapení bylo možné pozorovat pár sekund poté, kdy tentýž porotce pustil soutěžícího dále svým "ano". Výraz překvapení soutěžícícho naplnil všechna kritéria, včetně délky trvání.

A protože nejvíce chyb bylo právě v druhém výrazu, přinášíme pro ukázku další příklady ze světové scény.

GRATULUJEME

Pro první správné odpovědi jsme jako cenu slíbili členství v BrainTools Clubu ve Full verzi na půl roku. Dvěma výhercům se správnou odpovědí gratulujeme.

  1. Marek Berger
  2. Monika Pečarová

Výherce prosíme, aby nás kontaktovali. Ostatní nezoufejte, chystáme pro vás analýzu krádeže Chilského pera.

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.