Rozšiřujte svou mysl a zvyšujte svou hodnotu

Pokud jste na tom jako většina lidí v dnešní době, přemýšlíte o tom, jak si vydělat svou prací více peněz. Ale nevíte jak přesně na to.

Doba se mění. Co platilo ještě před 10 lety je dnes zastaralé. Dnešní doba je ve znamení informací. Informace vládnou světu. Žijeme ve 21.století, které je stoletím informací. Informace dříve rostly lineárně, v dnešní době je jejich růst exponenciální. Informace a znalosti se zdvojnásobují každé 2-3 roky. Pokud se svými znalostmi chcete dostat nebo udržet na špici svého oboru, musíte je doplňovat také takovou rychlostí.

Takže odpověď na otázku jak na to, jak si vydělat více peněz, je nasnadě a zcela jednoduchá. Vzdělávejte se, pracujte na svém osobním rozvoji, rozšiřujte svou mysl a svou hodnotu.

Pokud budete pracovat na své schopnosti znásobovat vaše znalosti, získate zcela jistě konkurenční výhodu a svůj vysoký příjem si pojistíte na zbytek svého života. Říká se tomu celoživotní učení a vzdělávání.

Znalosti a informace jsou základní zdroj hodnoty v dnešním světě. Vaše rozhodnutí věnovat se celoživotně učení a vzdělávání je zároveň vaším klíčem k jakémukoliv úspěchu a odstranění překážek před vámi. Pozor! Není to jen o hromadění tun znalostí a informací, ale o vašem umění tyto znalosti správně použít v konkrétních činnostech.

Aby jste více vydělali, více se učte.

Co se můžete učit:

  • učit se nové věci ve vaší profesní oblasti, které jste dříve neznali
  • učit se jak jednat s lidmi
  • učit se mít správný a pozitivní postoj
  • učit se lepší osobní produktivitě
  • učit se cizí jazyky

Základem je čtení knih. Nejvíce placení lidé na světě čtou nejméně jednu hodinu denně a stejně tak činí úspěšní lidé v jakémkoliv podnikání. Mají během dne stejné množství času, jako my všichni, ale čas na čtení si vždy udělají. Nepoužívají čas jako výmluvu. Vědí, že člověk, který nečte, je na tom stejně, jako ten, který číst neumí.

Nemusíte číst tolik. Ze své zkušenosti vím, že stačí 20 minut denně například před spaním a použít vždy nejméně jeden poznatek v praxi a získáváte náskok před konkurencí.

Používejte svou mysl, pravidelně si udělejte čas na přemýšlení. Naše mysl je něco, co jsme dostali zadarmo a tak ji spousta lidí nebere na vědomí a neváží si jí. Přitom právě vaše mysl je brána k budoucímu úspěchu. Přemýšlejte, jak by se dala zlepšit vaše práce, zeptejte se na to také svého šéfa nebo klientů. Pište si nápady na papír.

Postoj všechno vím a všechno znám vám nic nepřinese. Nejúspěšnější lidé na světě se stále učí!

Stanovte si částku, kterou chcete vydělávat a poté znásobujte vaše znalosti a schopnosti, aby jste si ji zasloužili. Částka, kterou vyděláváte, odráží VAŠI hodnotu. Vaše odměna zrcadlí vaši cenu na trhu. Pokud není taková, jakou byste si představovali, můžete to změnit mimo jiné tím, že se budete více učit.

Je to něco, co mnoho lidí nechce slyšet. Je to nepohodlné. Proto vy, když čtete tento článek, máte možnost dostat se na špici ve svém oboru nebo k úspěchu ve svém podnikání, protože si jednoduše tento fakt uvědomíte a začnete s ním v praxi něco dělat. Většina lidí nejsou ochotní investovat čas a peníze do svého osobního rozvoje, do zvyšování své kvalifikace. Fakt je, že žádný jiný způsob, jak vydělávat více peněz na světě neexistuje. Tím se ovšem otevírá prostor právě vám. Buďte vy mezi prvními, kteří se začnou aktivně pohybovat ke svým vysněným a zaslouženým penězům. Držím Vám palce. Pěkný den.

Autor: Pavla Heřmanovská

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.