Když šéf stojí za starou bačkoru

1. Oceňte to, co dělá dobře

I když vašeho nadřízeného dvakrát nemusíte, je nutné naučit se s ním vycházet, pokud nechcete o svoji práci přijít. Nejlépe toho dosáhnete tím, že budete tolerovat jeho nedostatky a zaměříte se na to, co dělá dobře a to i přesto, že je toho poskrovnu. Hledejte to, v čem vám může být prospěšný.

2. Dejte o sobě dostatečně vědět

Udělejte všechno pro to, abyste si byli jisti, že váš nadřízený ví, že svoji práci vykonáváte s velkým nasazením, chcete dosáhnout co nejlepšího výsledku a mít úspěch. Vyžádejte si 15cti minutovou schůzku na které svého nadřízeného informujete o své práci. Na schůzce byste se měli věnovat následujícímu:

  1. žádejte zhodnocení vaší dosavadní práce
  2. zjistěte, zda vůči vám existují nějaké výtky a pokud ano, sestavte plán, jak tyto výtky odstranit
  3. dejte najevo, že usilujete o to odvádět v práci co nejlepší výkon
  4. naplánujte další 15cti minutovou schůzku do 14 dnů od konání této schůzky s podobným obsahem

Pokud k pravidelným setkáním s vaším nadřízeným dojde, přestanete tápat a domýšlet se, jak si v práci stojíte. Budete přesně vědět, co od vás váš nadřízený chce a očekává. Rovněž budete mít jasno v tom, kde jsou vaše slabá místa, na které je třeba se zaměřit.

3. Pravidelná krátká jednání

První schůzka s vaším nadřízeným je začátek. Nyní je důležité taková setkání učinit pravidlem. Každé 2 až 4 týdny byste se měli společně sejít, byť jen na pět minut. Takto zajistíte, že váš nadřízený o vás a o vaši práci ví. Rovněž tak eliminujete možnost případných nedorozumění způsobených tím, že váš nadřízený má informace o vaší práci jen zprostředkované od někoho jiného.

4. Najděte si mentora nebo kouče
Nezáleží na tom, zda jste v oboru dvacet let nebo zda právě začínáte – poradce zvenčí vám vždy může pomoci dostat se ve vašem oboru výš a dál. Možná máte ve svém okolí někoho, koho si velmi vážíte. Nabídněte mu večeři nebo oběd jednou za měsíc jako odměnu za to, že s ním můžete probrat věci, které vás zajímají a týkají se vaší práce. Toužíte-li po profesionálním kouči, najměte si jej.

http://www.salescoachinghabits.com/working-for-a-bad-sales-manager

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.